Τοπικές Ειδήσεις - Φιλελεύθερος

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Επιτυχία το Υγιεινό Πρόγευμα

Στις 21 Nοεμβρίου  2011 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το Υγιεινό Πρόγευμα το οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Γονέων και η Διεύθυνση του Δημοτικού Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με τις επισκέπτριές υγείας του Υπουργείου Υγείας και τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.         

Το πρόγευμα συμπεριλάμβανε: σάντουιτς σκάκι (με μια φέτα ολικής άλεσης ή πιτυρούχο ψωμί  και μια άσπρο ψωμί, 1 φέτα τυρί (ή νηστίσιμο για τα παιδιά που νήστευαν) και 2 φετούλες χαλούμι με λαχανικά, ποτηράκι με ντοματίνια και κομμένες κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές και καρότα, γάλα  βιολογικό ημιαποβουτυρωμένο (ή νηστίσιμο), μπάρα δημητριακών και φρούτο.



Τα προϊόντα που χρησιμοποιηθήκαν στο πρόγευμα ήταν όλα χορηγημένα από τις εταιρείες εκτός από το νηστίσιμο τυρί (4,50 ευρώ),τα λαχανικά (49,58 ευρώ) και τα πλαστικά κουτάκια σερβιρίσματος (45 ευρώ) τα οποία αγοράστηκαν από τον σύνδεσμο γονεών. Οι χορηγοί του προγεύματος ήταν: Εταιρεία Ιάκωβος Φωτιάδης – τυρί χαμηλό σε λιπαρά, Εταιρεία Kypropharm - γάλα KARA, μπάρες δημητριακών (muesli) και lizis granola, γαλακτοβιομηχανία VIVARTIA (CYPRUS) LTD - ημιαποβουτυρωμένο βιολογικό γάλα, Εταιρεία Ζορπάς - ψωμί ολικής άλεσης και άσπρο ψωμί,  Γαλακτοβιομηχανία Κουρούσιης - χαλούμι χαμηλό σε λιπαρά, Εταιρεία Nestle - μπάρες δημητριακών.

Οι εθελοντές (γονείς/γιαγιάδες) που βρίσκονταν εκεί και βοήθησαν στη προετοιμασία των σάντουιτς που δόθηκαν στα παιδιά ήταν οι: Μελίνα Μιχαηλίδου, Ευρούλλα Ανδρέου (Α1), Χριστιάνα Κουδουνάρη Θεοδώρου (Ε1+Στ2), Μαρία Μιλτιάδους, Ιωάννα Διακουράκη (Β1), Πόπη Βασιλειάδη (7:30-8:30), Στάλω Παπαναστασίου, Νικολέττα, Ανδρέας Κόμπος, (Δ2, Ε1), Λίζα Κίτσιου (Στ1), Τούλα Γαλάνη Στυλιανού (Β2), Ανδρούλα Γρηγορίου (Γ1), Ρούλα Βαττή (Β1), Μαρία Μιλτιάδους Μάρκου (Γ2), Έλενα Ρούβα (Ε2).

Οι διαιτολόγοι που έλαβαν μέρος στο πρόγευμα (Ελένη Ανδρέου, Δέσπω Μιχαηλίδου, Στέλλα Κακούρη και Νικολέττα Ντορζή) καθώς και οι επισκέπτριες Υγείας του Υπουργείου Υγείας (Φρόσω Τρύφωνος, Θέα Θεοδουλίδου καιΈλενα Μπαχούρη) έδωσαν διαλέξεις σε όλες τις τάξεις με θέμα την υγιεινή διατροφή.

 Οι  τάξεις  Α’, Β’ και Γ’ παρακολούθησαν το θεατρικό σκετσάκι «Μηλίτσα και Τάκης» το οποίο έπαιξαν η κα. Δώρα Κωνσταντινίδου από τον ΠΑΣΥΚΑΦ μαζί με τον φοιτητή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Ηλία Λίλη.  Επίσης όλο το σχολείο είχε την ευκαιρία να απολαύσει τραγούδια σχετικά με την διατροφή σε σύνθεση και ερμηνεία του Πάνου Πλατρίτη, Φοιτητή Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Στα παιδιά δόθηκε ενημερωτικό έντυπο υλικό από τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου καθώς και από τον ΠΑΣΥΚΑΦ και το Υπουργείο Υγείας.

Στάλθηκαν ευχαριστήριες επιστολές στις εταιρείες – χορηγούς, στους εθελοντές, στους διαιτολόγους και φοιτητές καθώς και στις επισκέπτριες υγείας.

(Β) Με το πέρας του προγεύματος έγινε έλεγχος της καντίνας όπου διαπιστώθηκε η καλή λειτουργία της. Έγινε εισήγηση στην καντίνα να προσφέρονται φρούτα καθημερινά. Η προώθηση των φρούτων θα γίνει με την βοήθεια της Επιτροπής Πρόνοιας, Ευημερίας, Υγείας και Ασφάλειας και διδακτικού προσωπικού.

 
Η συντονίστρια                                        Η Γραμματέας                                                           
Ελένη Π. Ανδρέου                                 Δέσπω Μιχαηλίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου