Τοπικές Ειδήσεις - Φιλελεύθερος

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Τέλος Σχολικής Χρονιάς και Απολογισμός Έργου Συνδέσμου Γονέων


Αγαπητοί γονείς,

Φτάσαμε αισίως στο τέλος ακόμα μιας σχολικής χρονιάς. Μετρούμε ελάχιστες μέρες μέχρι τη τελευταία μέρα του σχολείου και όλοι μας, παιδιά, δάσκαλοι και ακόμα εμείς οι γονείς είμαστε έτοιμοι για τις θερινές διακοπές.

Ως Σύνδεσμος Γονέων (ΣΓ) εργαστήκαμε και φέτος με πρωταρχικό στόχο τη στήριξη του έργου της σχολικής μας μονάδας πάντα σε στενή και εποικοδομητική συνεργασία με την διεύθυνση και τους δασκάλους του σχολείου μας. Αφιερώσαμε σημαντική προσπάθεια και χρόνο για να στηρίξουμε συλλογικά ως οργανωμένοι γονείς τις εκδηλώσεις και το πολυδιάστατο έργο του σχολείου. Παράλληλα μέσα από τις δικές μας ενέργειες και δραστηριότητες προσπαθήσαμε να αντλήσουμε οικονομικούς πόρους και να δώσουμε πολλά πίσω στο σχολείο και κατ’ επέκταση στα παιδιά μας, καλύπτοντας στο μέτρο του δυνατού συγκεκριμένες ανάγκες τόσο υλικοτεχνικής φύσης όσο και του ευρύτερου έργου της μάθησης και της ανάπτυξης τους.

Στη τελευταία μας αυτή επικοινωνία θα σκιαγραφήσουμε επιγραμματικά τα κυριότερα που έχουμε κάνει φέτος ως Σύνδεσμος, μέσα από το οργανωμένο και συντονισμένο έργο των επιτροπών μας.


H Επιτροπή Κοινωνικών Εκδηλώσεων

1. Διοργάνωση των ετήσιων εκδηλώσεων ‘Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι’ (12 Δεκεμβρίου 2010), Καρναβαλίστικο Πάρτι (3 Μαρτίου 2011) και το ‘Πανηγύρι Χαράς’ που προγραμματίζεται με τη λήξη του σχολείου.
2. Διοργάνωση για 2η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το σχολείο ημέρας με ΄Πασχαλινά Παιγνίδια’ στην αυλή του σχολείου με τη συμμετοχή όλων των παιδιών (15 Απριλίου 2011).
3. Διοργάνωση της ετήσιας Εκδρομής με την συμμετοχή γονέων-παιδιών-δασκάλων στην Πάφο (15 Μαΐου 2011).
4. Διοργάνωση του πάρτι τελειοφοίτων (17 Ιουνίου 2011).
5. Μέσα από τη συμμετοχή του Συνδέσμου μας στη Σχολή Γονέων, αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες για τη διοργάνωση σε συνεργασία με το σχολείο διαλέξεων και προγραμμάτων κατάρτισης για θέματα που αφορούν τους γονείς.




H Επιτροπή Πρόνοιας & Υγείας


1. Έλεγχος της καντίνας και διασφάλιση της τήρησης των κανόνων του Υπουργού Παιδείας, για την προσφορά υγιεινών και κατάλληλων εδεσμάτων. Έγιναν δύο έλεγχοι εντός του έτους μαζί με τους αρμόδιους φορείς.
2. Διασφάλιση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής για τα παιδιά:
Τουαλέτες: - επιθεώρηση τουαλετών – συστάθηκε υποομάδα η οποία διενεργούσε έλεγχο ανά διαστήματα
- Πόσιμο νερό: - Έγινε ανάλυση του πόσιμου νερού ώστε να διασφαλιστεί η καταλληλότητά του για κατανάλωση από τα παιδιά
3. Πραγματοποίηση και φέτος των πιο κάτω δραστηριοτήτων:
· Υγιεινό πρόγευμα – 19 Νοεμβρίου 2010
· Νηστίσιμο Παραδοσιακό Πρόγευμα – 18 Μαρτίου 2011
4. Προσφορά βοήθειας σε παιδιά από οικογένειες με οικονομική δυσκολία.
– καθημερινή σίτιση από τον Σεπτέμβριο 2010 (αρτοποίημα ή σάντουιτς από το κυλικείο του σχολείου)
- δωρεάν προσφορά σχολικού ρουχισμού (χειμερινού/καλοκαιρινού) + γραβάτα/καπελάκι
- χριστουγεννιάτικο δώρο
- πασχαλινό δώρο
5. Συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος Powercard για ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος για ενθάρρυνση της υγιεινής διατροφής μέσω της καντίνας του σχολείου μας σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.
6. Προσφορά Φρέσκου Βιολογικού Γάλακτος χαμηλού σε λιπαρά, ευγενική χορηγία της εταιρείας γάλακτος Χαραλαμπίδη, μια φορά το μήνα από τον Ιανουάριο 2011.

Επίσης στα πλαίσια του Προγράμματος Προαγωγής Υγείας συμβάλαμε οικονομικά στην αγορά παιγνιδιών εξωτερικής χρήσης για τα παιδιά του σχολείου μας (τα διαλείμματα και σε άλλο κατάλληλο χρόνο).

Επιπλέον για ακόμα μια χρονιά συνεχίσαμε την παροχή της Επιτήρησης, μια υπηρεσία προς γονείς του σχολείου μας που αδυνατούν να παραλάβουν τα παιδιά τους με το πέρας των μαθημάτων και παραμένουν στο σχολείο μέχρι τις 3.00 μ.μ υπό την επίβλεψη ατόμου που εργοδοτεί ο Σύνδεσμος.


H Τεχνική Επιτροπή

Μέσα από πρωτοβουλίες και προσπάθειες της Τεχνικής Επιτροπής ιεραρχήθηκαν διάφορες ανάγκες και έργα τεχνικής φύσης για το σχολείο και προωθήσαμε στην Σχολική Εφορεία για περαιτέρω αξιολόγηση και υλοποίηση τα ακόλουθα θέματα:

Αντιμετώπιση της ζέστης στις Ανατολικές, Νότιες και Δυτικές τάξεις
· Εισήγηση, πρόσκληση για υποβολή προσφορών και αξιολόγηση για Αγορά ανεμιστήρων για όλες τις τάξεις με καταμερισμό δαπάνης μεταξύ της Σχολικής Εφορείας Στροβόλου και του Συνδέσμου Γονέων. Η εγκατάσταση των ανεμιστήρων έγινε με δαπάνη της Σχ. Εφορείας (2 ανεμιστήρες ανά τάξη).
· Εισήγηση προς Τεχνικές Υπηρεσίες Υπ. Παιδείας για εγκατάσταση εξωτερικών σκιάστρων. Πρόσκληση για υποβολή προσφοράς με βάση σχέδιο της Τεχνικής Υπηρεσίας Υπ. Παιδείας, σε κατασκευαστές. Οι προσφορές έχουν υποβληθεί, αξιολογηθεί και κατακυρωθεί από τη Σχολική Εφορεία Στροβόλου. Αναμένεται η έγκριση της δαπάνης από το Υπ. Παιδείας για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου.

2. Στέγαστρο στις εισόδους /εξόδους των μαθητών (εισήγηση)
Για αντιμετώπιση της ζέστης και βροχής στη μετακίνηση και αναμονή των παιδιών για παραλαβή από τους γονείς τους έγινε μελέτη, εισήγηση, πρόσκληση για υποβολή προσφορών και αξιολόγηση τους. Η Τεχνική Επιτροπή του Σ.Γ. θα προσπαθήσει να βρει τρόπους υλοποίησης με βάση συνδυασμό των προσφορών λόγω ψηλού κόστους.

3. Συνδρομή σε θέματα της Διεύθυνσης του Σχολείου
Μετά από αίτημα της Διεύθυνσης του σχολείου προς την Σχολική Εφορεία Στροβόλου, η Τεχνική Επιτροπή προχώρησε σε μελέτη, εισήγηση και συντονισμό με τη Σχολική Εφορεία για τη κατασκευή στον όροφο του σχολείου ενός επιπλέον αποχωρητηρίου για χρήση από το διδασκαλικό προσωπικό και σε περίπτωση ανάγκης από ανάπηρους.
Επίσης έλεγξε, αξιολόγησε και συζήτησε με τη Σχολική Εφορεία Στροβόλου τη προσαρμογή χώρου για τη προσωρινή αποθήκευση επίπλωσης η οποία καταλάμβανε ζωτικό χώρο από άλλες αίθουσες του σχολείου.

6. Δημιουργία Blog του Συνδέσμου Γονέων Σχολείου
Η Τεχνική Επιτροπή εισηγήθηκε και υλοποίησε τη ανάρτηση ιστοσελίδας τύπου Blog για χρήση από το Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου και ενημέρωση των μελών του. Σε ισχύ είναι ενέργειες για διασύνδεση του με τη ιστοσελίδα του Σχολείου.

7. Δενδροφυτεύσεις

Με δαπάνη του Συνδέσμου αναβαθμίστηκε ο χώρος πρασίνου στο δασύλλιο ‘Πεύκιος Γεωργιάδης» στην αυλή του σχολείου με δενδροφύτευση που έγινε στα πλαίσια της γιορτής του δέντρου

8. Σε συνεργασία με το σχολείο διευθετήθηκε επίσκεψη και παρουσίαση
στα παιδιά του σχολείου μας για οικολογικά θέματα από τον Επίτροπο
Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου. (ΧΧΧΧΧΧ) date

Επίσης ο Σύνδεσμος ανέλαβε και φέτος να καλύψει τις οικονομικές δαπάνες που απαιτούνται για την έκδοση του Οικολογικού περιοδικού του σχολείου, τα δυο (2) Δελτία Επικοινωνίας και το αναμνηστικό Λεύκωμα των Αποφοίτων μας.

Διάφορες άλλες ενέργειες και εργασίες βρίσκονται υπό εξέλιξη και ευελπιστούμε ότι θα αξιοποιήσουμε τη χρονική περίοδο μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη για ολοκλήρωση τους.

Πολλά από αυτά έγιναν εφικτά με την δική σας οικονομική, ηθική και άλλη στήριξη τόσο με τη συμμετοχή σας στις κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και με ποικίλους άλλους τρόπους προσφοράς και βοήθειας σας. Σας ευχαριστούμε θερμά και εκφράζουμε την εκτίμηση μας.

Κλείνοντας εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στα μέλη του ΣΓ που πρόσφεραν και φέτος με ανιδιοτέλεια και προθυμία τον πολύτιμο τους χρόνο για να φέρουμε εις πέρας το έργο του Συνδέσμου μας. Ιδιαίτερη αναγνώριση οφείλουμε στα μέλη της Γραμματείας αλλά και στους Συντονιστές των επιτροπών μας (Σόνια Λευκάτη & Μελίνα Μιχαηλίδου της επ. Πρόνοιας, Πόπη Βασιλειάδου της επ. Εκδηλώσεων και Μάρκο Μάρκου της Τεχνικής επιτροπής).

Τέλος οφείλουμε να εκφράσουμε την εκτίμηση και τις ευχαριστίες μας προς τη διευθύντρια του σχολείου κυρία Ντίνα Αναστασιάδου, τις βοηθούς διευθύντριες και το διδασκαλικό προσωπικό για μια εξαιρετική συνεργασία προς όφελος του σχολείου γενικότερα. Επίσης ευχαριστούμε το γραμματειακό και το προσωπικό υποστήριξης του σχολείου για τη βοήθεια τους και την καλή συνεργασία που είχαμε.


Ευχές για Καλό καλοκαίρι σε όλους και ραντεβού το Σεπτέμβρη.

Με εκτίμηση
Εκ μέρους του Συνδέσμου Γονέων



Ηλίας Χριστοφόρου
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου