Τοπικές Ειδήσεις - Φιλελεύθερος

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Προσφορά Γάλακτος στο Σχολείο



Στα πλαίσια της προαγωγής της υγείας του παιδιών 
του σχολείου μας, η Επιτροπή Πρόνοιας, Ασφάλειας και Υγείας, σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου, αποφάσισε να προσφέρει σε όλα τα παιδιά του σχολείου φρέσκο βιολογικό γάλα χαμηλό σε λιπαρά, ευγενική χορηγία του Φρέσκου Γάλακτος Χαραλαμπίδη.

Με βάση την πιο πάνω απόφαση, θα προσφέρεται δωρεάν γάλα στα παιδιά την πρώτη Τρίτη του κάθε μήνα στο 2ο διάλειμμα μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς αρχίζοντας από αύριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012.


Στόχος μας είναι τα παιδιά να κατανοήσουν ότι το γάλα είναι από τις βασικότερες τροφές ενός παιδιού διότι περιέχει πολύ ασβέστιο και πρωτεΐνες καθώς και άλλες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο στα παιδιά και τους έφηβους για υγιή οστά και δόντια. Γι’ αυτό και τα παιδιά και οι έφηβοι θα πρέπει να καταναλώνουν 3-4 μερίδες γαλακτοκομικά προϊόντα ημερησίως. Το βιολογικό γάλα είναι γάλα που παράγεται από αγελάδες ή κατσίκες που τρώνε βιολογικές ζωοτροφές – τροφές δηλαδή που δεν περιέχουν χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα και γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Ως Επιτροπή που φροντίζει για την υγεία, ασφάλεια και πρόνοια του παιδιού, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι προσπαθούμε μέσα από τις διάφορες διοργανώσεις μας (Υγιεινό Πρόγευμα, Ημέρα Γάλακτος, Νηστίσιμο Πρόγευμα) να δείξουμε στα παιδιά πόσο σημαντική είναι η διατροφή για την υγεία τους. 



Μελίνα Μιχαηλίδου                                                    Σταύρος Σταύρου
Για Επιτροπή Πρόνοιας,                                             Πρόεδρος ΣΓ
Ασφάλειας και Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου